Blog

Výchovný koncert

03.02.2011 16:50

Dnes sme mali zaujimavý deň. Ráno nám prišiel pán Bienik do Kultúrneho domu porozprávať o FUJARE. Je to nádherný hudobný nástroj, ktorý je zaradený aj medzi naše slovenské kultúrne dedičstvo. Ukázal nám ako sa na fujare hrá, porozprával nám ako sa fujara vyrába, ukázal nám aj ďalšie píšťaly a iné zaujimavé hudobné nástroje ako gajdy, drumbľu... Pán Bienik odpovedal na naše zvedavé otázky a jeho vlastnoručne vyrobené nástroje sme si mohli prezrieť aj zblízk, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Bolo to veľmi zaujímavé a poučné zároveň.

FOTOGALÉRIA TU

Polročné hodnotenie

31.01.2011 12:36

Máme za sebou prvý polrok tretieho ročníka. Zvládli ste toho naozaj veľa (za čo si všetci zaslúžite veľkú pochvalu)- či už sú to vybrané slová, čísla do 10 000, premenu jednotiek, zaokrúhľovanie ale aj spoluprácu, priateľstvo, precvičujeme trpezlivosť, snahu, ochotu pomáhať.... Nie vždy je to ľahké a nie vždy sa nám všetko podarí na prvýkrát, ale usilovnou prácou sa dajú prekonať všetky prekážky. Za svoju polročnú prácu ste dostali nielen vysvedčenia a slovné hodnotenia, ale nechýbali ani polročné diplomy za aktívnu prácu v krúžku, či vyhodnotenie našej triednej čitateľskej súťaže "KNIŽKA MOJA KAMARÁTKA".

A tu sú výsledky tejto súťaže:

1. miesto Ľubka Bulková- 15 prečítaných kníh

2. miesto Viktória Maťková- 10 prečítaných kníh

3. miesto Miška Lodňanová a Silvika Ondrášková

GRATULUJEM!!!

A nezabudni, že v súťaži pokračujeme aj budúci polrok- tak len čítať, čítať, čítať. Prajem Vám pekné chvíle s kamarátkou- knižkou.


Hráme divadielko v MŠ

27.01.2011 17:38

 Dnes sme boli na návšteve v MŠ. Našim najmenším kamarátom sme zahrali dve naše rozprávočky- O ČERVENEJ ČIAPOČKE a POPOLUŠKU. Deťom sa obe rozprávočky páčili a odmenili naše ŽIHADIELKA veľkým potleskom. Medzi rozprávkami Miška a Marek prečítali aj krásne rozprávočky "O princovi Stonajkovi" a "O princeznej Nejedlíne", ktoré boli veľmi poučné.  Dúfam, že sa tento rok ešte do škôlky vyberieme a našim malým kamarátom zahráme ďalšie rozprávočky. Žihadielka za svoje herecké výkony dostávajú veľkú pochvalu a 1*

FOTOGALÉRIA TU

Šaliansky Maťko

13.01.2011 17:10

Dnes, 13.1.2011 sa v našej škole uskutočnilo školské kole recitačnej súťaže povestí ŠALIANSKY MAŤKO. Našu triedu reprezentovali dve Žihadielka Marek a Viktória. Recitovali veľmi pekne, za čo si zaslúžia obrovskú pochvalu. Za výrazný prednes obaja získali ČESTNÉ UZNANIE. GRATULUJEME!!!

Vianočná besiedka pre rodičov

21.12.2010 15:26

Dňa 20.12.2010 sa v Kultúrnom dome v Belej konala Vianočná besiedka pre rodičov. Deti si pre svojich rodičov pripravili plný kôš prekvapeni, v podobe básní, piesní, kolied a rozprávok. Aj Žihadielka sa premenili na rozprávkové bytosti a zahrali dve rozprávky O POPOLUŠKE a O ČERVENEJ ČIAPOČKE, v ktorých ako inak, zvíťazilo dobro nad zlom. Nechýbala ani vianočná pieseň a koledy od našej speváčky Mišky. Záverečná spoločná pieseň Tichá noc dala celému programu krásnu bodku. Som na Vás veľmi pyšná Žihadielka moje, zaslúžite si obrovskú pochvalu a 1*.

CELÁ FOTOGALÉRIA TU  

Záznamy: 26 - 30 zo 36
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>