Blog

Vyhodnotenie Medzinárodnej výtvarnej súťaže VIANOČNÁ POHĽADNICA

17.12.2010 20:02

 Do 7. ročníka Medzinárodnej výtvarnej súťaže Vianočná pohľadnica poslalo svoje práce 5191 detí zo Slovenska, Poľska, Chorvátska, Rumunska, Českej republiky a Maďarska. Nechýbali ani pohľadnice z našej triedy. Porote sa jedna z pohľadníc páčila natoľko, že sa rozhodli udeliť jej 2. miesto v kategórii od 8 do 11 rokov. Krásne 2. miesto získal Jojko Franček, ktorému aj touto cestou srdečne gratulujeme. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo 17.12.2010 v Mestskom kultúrnom stredisku v Dolnom Kubíne. Jeho súčasťou bola aj Vianočná výstava tradičných remesiel spojená s ukážkami a tvorivými dielňami. Jojko si tak mohol vyskúšať nielen odlievanie z včeliho vosku, ale aj drôtovanie, či hru na spiežovce. Pozreli sme si aj Dolnokubínsku výstavu výtvarných prác a našli aj iné naše Vianočné pohľadnice. Ďalšie výstavy budú nainštalované v mestách- Martin, Žilina, Brno, Bielsko- Biala.

FOTOGALÉRIA TU 

Zdobenie medovníčkov

13.12.2010 17:02

Blížia sa najkrajšie sviatky roka  a k nim neodmysliteľne patria aj medovníčky. A tak sme sa rozhodli, že vyskúšame ako sa také medovníčky zdobia. O tom, že to vôbec nie je jednoduché, sme sa presvedčili veľmi rýchlo. Niektorým to išlo veľmi pekne, niektorí tlačili  príliš silno a vrecúško prasklo, ale nikto sa nedal odradiť a každý si vyzdobil svoje medovníčky po svojom a krásne. Pôvodne sme ich mali  zavesiť na náš stromček, ale nepodarilo sa. Premohla nás chuť ochutnávať, a tak po medovníčkoch nezostalo ani stopy. Iba ak pár fotiek :o).   

FOTOGALÉRIA TU

Mikulášsky deň

06.12.2010 18:48

  6.december sa v našej triede niesol v atmosfére rozžiarených detských očí, plných očakávania a radosti. Hneď ráno na deti čakalo malé prekvapenie, potom sme plnili batohy slovami , počítali Mikulášske úlohy, čítali legendy o sv. Mikulášovi, vyrábali, spievali...  No a samozrejme navštívil nás Mikuláš s čertom a anjelom a priniesli batoh plný sladkých balíčkov. Žihadielka ich za to odmenili   veselým hudobným a literárnym programom. A obávaný čert? Ten sa nestačil čudovať, aké šikovné deti sú v našej triede. 6. december bol skvelý.

Foto kukni TU.

Divadelné predstavenie

03.12.2010 21:31

 Vo štvrtok dňa 2.12.2010 sa u nás v Kultúrnom dome uskutočnilo divadelné predstavenie ALADÍNOVÁ LAMPA. Žihadielka už od rána netrpezlivo čakali,kedy sa budú moc posadiť do kinosaly a pozrieť si  toto predstavenie. Rozprávka sa páčila všetkým deťom, sálou sa ozýval smiech počas celého predstavenia. Deti sa zapájali do rozprávky, čarodejník si dokonca chcel vziať našu Silviku za ženu. Napokon sa všetko dobre skončilo a hercov sme odmenili obrovským potleskom. 

FOTO TU

Posedenie pri čajíku s Grimmovcami

01.12.2010 17:45

 .... alebo ROZPRÁVKOVÉ POPOLUDNIE, sa uskutočnilo dnes 1. decembra.Počasie tiež vyzeralo ako z rozprávky, všade  krásne bielo, a tak sme sa stretli žiaci 3. B a 3. A triedy, aby sme si pripomenuli známych rozprávkárov a zoznámili sa aj s bratmi Jakobom a Wihelmom Grimmovcami, aj vďaka ktorým sa na rozprávky nezabudlo. Uvarili sme si čajík, prečítali a vypočuli nejaké ich rozprávky, poskladali puzzle, opravili chyby v popletených rozprávkach, zahrali sa na ilustrátorov a bábkohercov. Foto kukni TU. Strávili sme príjemné popoludnie a pripomenuli si... NECH VŽDY VÍŤAZÍ DOBRO NAD ZLOM AKO V ROZPRÁVKE.

 

Záznamy: 31 - 35 zo 36
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>