Blog

Hráme divadielko v MŠ

12.05.2011 17:51

Našu novú rozprávočku SNEHULIENKA, ktorú sme nacvičili na literárno- dramatickom krúžku, sme dnes zahrali aj našim malým kamarátom z MŠ. Aj napriek zlej kráľovnej sa princovi podarilo Snehulienku zachrániť a spolu s trpaslíkmi sa všetci tešili zo šťastného konca. Verím, že sa rozprávočka páčila deťom aj pani učiteľkám. Zo Žihadielok sú už ozajstní herci- zaslúžia si obrovskú pochvalu za herecký výkon. Už teraz sa teším na ďalšiu rozprávku, ktorú spolu nacvičíme.

FOTOGALÉRIA TU

Mačací deň

12.05.2011 15:27

Dnes sme sa učili o mačke. Deň sme začali v kruhu, porozprávali sme sa, z prezentácie sme sa dozvedeli nové informácie a zaujímavosti, počítali sme mačacie príklady, zaspievali sme si o kocúrovi Jonatánovi, zacvičili sme si mačaciu jógu a podľa vopred pripravených úloh sme pracovali v skupinách na našich projektoch. Všetkým sa darilo skvele, veľa nového sa naučili a spoločne vytvorili veľmi pekné práce.

FOTOGALÉRIA TU

DEŇ MAMIČIEK

10.05.2011 20:55

Máj je mesiacom lásky a okrem toho práve v tomto mesiaci majú sviatok naše mamičky, babičky, tety... Za všetko, čo pre nás robia si zaslúžia obrovské POĎAKOVANIE.  Žihadielka si  pre ne pripravili malý darček a prekvapenie v podobe rozprávočky SNEHULIENKA A SEDEM TRPASLÍKOV, ktorú  im zahrali ako ozajstní herci, za čo im patrí obrovská pochvala.

FOTOGALÉRIA TU

Divadlo PRÍBEH a ich Červená Čiapočka

04.05.2011 20:51

Azda nejestvuje dieťa, ktoré by príbeh o Červenej čiapočke, vlkovi a babičke nepočulo. Hravé, nápadité a moderné spracovanie klasickej rozprávky s veselými pesničkami nám v stredu, 4.5.2011, priniesli herci kočovného divadla PRÍBEH zo Žiliny. Rozprávka začína tým, že Červená čiapočka vôbec nie je milé a poslušné dievčatko ako ho poznáme, ale práve naopak- neposlušné, panovačné dievčatko, ktoré neposlúcha svoju mamičku, neupratuje si izbičku a stále pozerá televíziu... Ale všetko sa napokon na dobré obrátilo, keď stretla múdreho vĺčka, ktorý si vie poradiť aj s takýmto neposlušným dievčatkom. Veselá a poučná rozprávka sa nám všetkým veľmi páčila a hercov sme odmenili veľkým potleskom. Pozrite si reláciu na STV2 o tomto predstavení- TU.

FOTOGALÉRIA TU

Veľkonočné tvorivé dielne

20.04.2011 20:03

Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami sa niesol v pracovnej atmosfére. Po rozhovore o veľkonočných tradíciach a symboloch, sme sa pustili do práce. Minulý rok sme sa naučili, ako sa pletú korbáče a tento rok sme sa pustili do zdobenia vajíčok. Prišiel k nám aj Sebastiánkov ocko, aby nám ukázal drôtené vajíčka. Jeho šikovné ruky nám ukázali  ako sa takéto vajíčka zdobia a mohli sme si to aj vyskúšať. Ľuboškovi sa to aj podarilo a domov si odniesol vlastnoručne drôtom ozdobené vajíčko. Ostatní sa pustili do výroby prstienkov a s pomocou Sebastiánkového otca vytvorili nádherné dielka- mamičky sa istotne potešia. Zuzkina maminka nám zasa ukázala zdobenie vajíčok mramorovými farbami. Bolo to naozaj veľmi zaujímavé a výsledok bol skvelý. Žihadielka vytvorili ešte veľa nádherných dekorácii, ktorými si vyzdobia svoje izbičky. Veď posúďte sami.

FOTOGALÉRIA TU

Záznamy: 6 - 10 zo 36
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>