Blog

Večer s Andersenom

17.04.2011 19:06

Apríl je mesiac, kedy sa narodil známy dánsky rozpravkár Hans Christian Andersen. Na jeho počesť sme si aj my tento rok pripavili podujatie VEČER S ANDERSENOM. V piatkový podvečer sa stretli deti z 3.A a 3.B triedy, aby zažili rozprávkové dobrodružstvo. Začali sme rozprávkou, predstavením  spisovateľa, v testíku sme si overili znalosti z rozprávok (pomáhali nám aj Andersenové knihy), zahrali si pantomímu, zasúťažili si, napísali naše želania a pri vypúšťaní lampiónov sme si niečo pekné priali. V triede nás potom čakal poklad- sladké dukátiky, aby sa nám sladko spalo. Bol to veľmi pekný a vydarený večer.

FOTOGALÉRIA TU

Vyhodnotenie literárnej súťaže

14.04.2011 21:18

Študijné centrum BASIC pripravilo pre deti základných škôl krásnu súťaž, do ktorej sa zapojili aj ŽIHADIELKA. Témy literárnej súťaže boli "Čo by som mohol urobiť pre svojho kamaráta" a "Prečo sa deti musia hrať". Práce sme poslali ešte v marci a dnes sa konalo vyhodnotenie, na ktorom sa zúčastnilo sedem našich Žihadielok- Marek, Jakubko, Ľuboško, Sebastiánko, Silvika, Miška a Viktória. V Krajskej knižnici v Žiline nás všetkých privítala riaditeľka centra Mgr. Daša Marijáková. Odovzdávanie cien bolo popretkávané čítaním detských práca a hrou. Všetci boli za svoje práce odmenení a Sebastiánko získal 3. miesto. GRATULUJEM!!! Naša škola získala aj ocenenie za najväčší počet zaslaných prác. V závere na nás čakalo prekvapenie - nádherná a veľmi chutná torta. Ďakujeme organizátorom súťaže za úžasné podujatie.

FOTOGALÉRIA TU

 

Návšteva futbalistov z MŠK Žilina

11.04.2011 15:33

V pondelok 11.4. na žiakov čakalo v škole prekvapenie. Na besedu so žiakmi prišli dvaja hráči MŠK Žilina -Prince Ofori a Ceesay Momodou. Žiaci privítali futbalistov obrovským potleskom a krátkou futbalovou pesničkou. Potom už hráči odpovedali na zvedavé otázky detí, ktorým nebolo konca.Všetko to vyvrcholilo autogramiádou a spoločným fotografovaním. Škoda len, že nebolo viac času, ale deti dostali prísľub, že podobná akcia sa určite zopakuje. Už teraz sa všetci tešíme.

FOTOGALÉRIA TU

 

Školské kolo SLÁVIKA

07.04.2011 17:02

Dnes sa v našej škole konalo školské kolo SLÁVIKA SLOVENSKA. Je to už 21. ročník tejto speváckej súťaže. Po triednom kole a spoločnom výbere našu triedu reprezentovalo päť Žihadielok: Marek, Tadeáško, Zuzanka, Katka a Miška.  Za ich odvahu a spevácky výkon si zaslúžia obrovskú pochvalu.

MAREK, TADEÁŠKO a ZUZANKA získali ČESTNÉ UZNANIE

KATARÍNKA získala 3. miesto

MICHALKA si vyspievala 1. miesto a pôjde našu školu reprezentovať do Žiliny.

GRATULUJEM!!!

Darované rozprávky

04.04.2011 15:39

Marec- mesiac knihy sme ukončili projektom DAROVANÉ ROZPRÁVKY. Počas celého týždňa Žihadielka darovali rozprávky všetkým okolo seba. Rozprávočky nielen darovali, ale aj dostávali. Tí najusilovnejší boli odmenení DIPLOMOM a malou drobnosťou. A tu sú ich mená:

ĽUBOŠKO MIČO- 24 darovaných rozprávok

ZUZANKA MARIAŠOVÁ23 darovaných rozprávok

MICHALKA LODŇANOVÁ16 darovaných rozprávok

Záznamy: 11 - 15 zo 36
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>